Maldive - Un colt de Eden - septembrie

Maldive - Un colt de Eden - septembrie
Andreea, Septembrie 2011
Cand cineva spune “Maldive”, imediat este dus cu gandul la exotism si relaxare.

Si cum am avut sansa unica de a vizita acest taram paradisiac, pot spune ca orice asteptari ati avea despre acest loc, va vor fi depasite.
Aceste insule au ceva neobisnuit, o putere extraordinara de a te face sa te simti bine, mai relaxat. Ca drept exemplu, cand am coborat pe scara avionului pe micul aeroport din Male, chiar dupa un zbor destul de lung si obositor, toate grijile si oboseala au disparut. Sentimentul pe care l-am avut a fost de parca am pasit intr-o lume paralela, unde nu exista galagie, stress, griji, si frunti incruntate.

Chiar daca sosirea mea aici a fost in septembrie, cand gradul de ocupare al resorturilor este mai redus, datorita perioadei de extra sezon (aprilie - octombrie). Acest lucru nu a fost un inconvenient, deoarece temperaturile sunt de peste 30º C pe toata durata anului, singura particularitate fiind ploile scurte pe timpul noptii. Pe langa cele descrise mai sus, pot spune ca m-am indragostit de turquoise-ul apei, pe care il poti vedea chiar si prin podeaua bungalow-urilor in care veti fi cazati.

Amalgamul de pesti, culori, soare, nisip alb si relaxare totala, vor face din Maldive un loc pe care cu siguranta nu il veti uita. Am avut sansa de a inota alaturi de pisici de mare, pesti exotici multicolori, delfini, rechini – balena, toate acestea fiind in timpul unei croaziere, pe care am putut savura felurite preparate din peste si fructe de mare.

O alta particularitate a maldivienilor este ospitalitatea acestora, unde am avut impresia ca moneda lor de schimb sunt zambetele. Nu stiu daca am intalnit pana acum atata voie buna ca in acest colt de lume. Acum, gandindu-ma cat de repede a trecut saptamana petrecuta in insulele Maldive, nu ma pot abtine sa precizez ca acest loc exprima relaxarea divina, linistea si intimitatea de care avem nevoie pentru a ne descoperi pe noi si persoana iubita in paradis.