Sri Lanka - o tara surprinzatoare - decembrie 2019

Sri Lanka - o tara surprinzatoare - decembrie 2019
Simona, Decembrie 2019
Ma asteptam sa gasesc o Indie in miniatura, dar nu a fost deloc asa. Sri Lanka este deosebita! E foarte verde si foarte curata pentru o tara asiatica. Mi-a placut mult.

Am parcurs mai mult de 400 de kilometri cu masina si am avut ocazia sa-i admir peisajele minunate, asezarile care se ivesc din jungla - practic nu e nici o delimitare intre parcurile nationale si sate - si oamenii calzi si zambitori. Cred ca bunatatea oamenilor are de-a face cu faptul ca 75% sunt budisti. Si, fiindca veni vorba despre budism si lucruri care ne plac, aici am gasit cea mai pura expresie a acestei credinte din toate tarile vizitate pana acum. Iar cei care viziteaza templele o fac in liniste, imbracati in alb si insotiti obligatoriu de tavitele cu flori, in cautarea unui loc pentru meditatie… Singura ofranda acceptata sunt florile, budismul nu este despre religie, ci despre drepturile si obligatiile omului pe pamant… Nu ar fi rau daca am aplica si noi, toti ceilalti... Oamenii nu se roaga lui Buddha, ei vin la temple cu flori si cu bete incandescente parfumate ca sa-l venereze. Si fiecare stie ca e singur raspunzator pentru karma proprie! De aceea trebuie sa te comporti bine, ca sa ai parte de bine!

Minunat, o tara minunata pe care sigur o vom mai vizita si alta data. Multumesc intregii echipe Eturia care ne ajuta de fiecare data sa planuim vacante minunate si ne asigura suport constant.