Viza & Tips Maldive

Viza & Tips Maldive

Cetatenii romani nu au nevoie de viza in prealabil pentru a intra in Maldive. Se acorda viza la punctul de trecere frontiera, pentru maximum 30 de zile, la intrarea in tara. Documente necesare pentru obtinerea vizei de intrare: Pasaport valabil cel putin inca 6 luni de la data de incepere a calatoriei.

Reguli de conduita:

Religia predominanta in Maldive este cea islamica. Totusi, resorturile de pe insule sunt foarte relaxate in privinta codului de imbracaminte. In restaurante insa nu este acceptata costumatia de plaja. La fel si in alte spatii mai indepartate de plaja. Atunci cand vizitati capitala Male sau insulele locale, va recomandam sa va imbracati modest si sa va asigurati ca cel putin umerii si coapsele sunt acoperite. A face plaja topless este interzis prin lege.

In Maldive, obiceiurile religioase manifestate in public ale unei alte religii in afara islamului sunt ilegale, pentru vizitatori si se sanctioneaza cu inchisoarea.

Locuitorii mananca traditional cu mana. Daca doriti sa intrati in atmosfera traditionala tineti cont de faptul ca este considerat un gest ofensator atingerea mancarii cu mana stanga.

Bacsisul:

Restaurantele din Male si o parte dintre resorturi adauga un procent de 10% la toate notele de plata pentru servicii. Desi turistii nu sunt obligati sa lase bacsis, aceasta practica fiind chiar descurajata de catre guvern, ca peste tot in lume serviciile de calitate se pot rasplati in acest fel, fara ca cineva sa se simta ofensat sau sa faca diferente in calitatea servirii. Pentru personalul hotelier puteti oferi 1-5 USD/bagaj, pentru alte persoane din staff-ul resortului unde sunteti cazat 10-20 USD/saptamana, iar pentru serviciile de spa sau croaziera 5-10 USD/serviciu.